Engaviddens

Aktiviteter

5 stycken fältprov, med resulaten 5 st. 2:dra pris

Efter mycket jobb och träning i 1,5 år, lyckades vi ta 2:dra pris på samtliga av de 5 fältprov vi startade på hösten 2020. Högsta poängen fick vi på Berga gård, 160p med en 6:a på fält. Den 2 augusti startades Elli i eftersöksgrenarna i Skyttorp med 2x10 poäng - maxpoäng på årets första start.
2020-10-12

Fältprov för Grosser Münsterländer på Ervalla

Den 20 september 2020 arrangerades ett fältprov på Ervalla norr om Örebro för Grosser Münsterländer. På provet startade hela 8 stycken GM. Det var en dag med många bra prestationer. Den främsta prestationen stod Bibbi Bonorden för med sin hane J SE VCH Django vom Hellgrund då de tog ett 1:a pris i Ökl. Christofer Forss tog ett 2.a pris med Elli - Engaviddens Quinn.
2020-08-20

Premiärveckan i Klimpfjäll

Under premiärveckan 2020 var vi upp till Klimpjäll. Inte speciellt gott om ripor, men vi fick ett par underbara dagar på fjället ihop med hundarna. Kora skötte sig otroligt bra när det gällde fågelarbete.
2020-08-25.29

Träning på hemmaplan

Vi har stora möjligheter att få till givande träningsdagar på hemmaplan. Det ger både hundarna och oss själva den mängdträning som behövs.
2020-04-04

Träning på Långtora

Vi är på träning på Långtora för Sören Mullvad. En av de första gångerna som Elli står stadigt för fågel i hela sitt liv. Hade det inte varit för den hjälp vi fått av Sören, hade det varit mycket svårare, om ens möjligt, att få ordning på Elli när det gäller fågelhantering. Sören är fantastisk på att läsa både hund och förare. Han ser vad som behövs göras för ekipaget - hund och förare.
2020-03-12

Träning på Långtora

I början på 2020 åkte Kora och jag till Långtora utanför Enköping. Fågelhunds träning för Sören Mullvad. Filmat av Sören.
2020-01

Upplands Väsby SVKs utställning

I november 2019 arrangerade Svenska Vorsteh klubben en av sina årliga utställningar, denna gång i Upplands Väsby. Det var sex stycken Grosser Münsterländer som ställdes ut. Darix är inte med på bilden. Däremot har Molly som inte ställdes ut smugit sig in på bilden. Django vom Hellgrund blev bästa hund i motsatta kön. Slagen av en Korthårig Vorsteh tik. Det arrangerades en Domarutbildning för Grosser Münsterländer i anslutning till utställningen. Där gamla Molly 9 år fick gott omdöme av domarna.
2019-11-24

Fjällträning på Hundskolan Vision

Vi åker återigen till Arjeplog för 2 träningsdagar hos Mattias Vesterlund, hundskolan Vision. Det var fyra Norska ekipage och fem Svenska. Totalt 8 stycken Grosser- och en Kleiner Münsterländer med under de två lärorika dagarna.
2019-08-22.23

Besök hos Kennel Björkesjömåla

I augusti 2019 fick jag möjligheten att följa med en av valpköparna ner till småland och hälsa på hos Elinor, Kennel Björkesjömåla. Som fått en kull Grosser efter sin tik Dicte. Underbart att få träffa ett gäng härliga grosser valpar. Jag har även förmånen att få träffa och följa en av valparna, Ally. Husse och Ally jagar på markerna där vi bor. Ally har redan från början visat sig vara en skicklig jakthund. Hon ställer både älg och gris 1,5 år gammal.
2019-08-17

GM Träff på Lövsta gård

Det var 10 stycken GM på plats för att träna och prata hund. Utifrån vad som passade stannade en del två dagar och en del kom och var med någon av dagarna.
2019-07-06.07

Duvorna ligger på ägg

Duvorna vi skaffat har börjat få ungar.
2019-06-14

Träning i Skellefteå

I maj 2019 var jag upp till Susanne, Rackarungarnas Hundskola i Skellefteå. Tränade med Kora för Mattias Vesterlund och Astrid Ellefsen. Vi fick lite bra träningsidéer med oss hem. En använd svetsrulle som görs om så att den går att sätta i en skruvdragare. Sedan är det bara att skaffa, typ en rävsvans och en fiskelina. Används för att träna stopp med sin hund.

På vägen hem från Skellefteå, stannade vi och övernattade hos Ewa i Sundsvall. Kora passade på att låna lite leksaker av Neo - B'Neo von der Feldjagd. En tysk GM import.
2019-05-28.29

Fältträning på Gotland

På våren 2019 hade jag återigen bokat in en träning på Gotland med Kora. Nu när Elli fanns på plats hos oss var det naturliga valet att ta med henne istället. Nu blir det sällan som man tänker sig. Christofer ville följa med och träna Elli själv. Förfrågan om ytterligare en plats ställdes till gänget på Gotland och med lite tur så gick det bra. Christofer fick mycket beröm för hur han hanterade Elli under kursen. Han fick då de grundläggande kunskaperna för hur man gör, för att på bästa sätt stötta sin hund på fält.
2019-04-04.07

Elli flyttar tillbaka till Sverige

I början av 2019 fick jag ett samtal från Norge. Det var Peter som ville meddela att de inte kunde ha Elli ”Engaviddes Quinn” kvar på grund av personliga skäl. Efter en stunds funderade beslutade vi oss för att ta tillbaka henne. Då min tanke om att kunna ta en kull till på Molly inte hade införlivats, fanns det nu en liten, liten möjlighet att kunna fortsätta avla på samma linje. Det gällde bara att få Elli meriterad. Vilket jag naturligtvis insåg inte skulle bli alldeles enkelt med en tik som var 4,5 år. Av praktiska skäl frågade jag Christofer och hans sambo om de ville ha Elli bo hos sig. De hade under flera år gått i ”köpa hund tankar” och de blev glada över att få ta hand om Elli.
2019-03-16

De första duvorna flyttar in

För att få bättre möjligheter att träna mer frekvent på fågel. Valde vi att skaffa duvor under hösten 2018. Det var ett gäng blandrasduvor som köptes in och fick bo under magasinet.
2018-11-05

Gotland

I september 2018 var Kora och jag på en mycket givande träning på Gotland i fyra dagar.
2018-09-15

Besök av Elinor och Dicte, plus träning på Gålö

I slutet av oktober 2018 var Elinor, Kennel Björkesjömåla på besök med sin GM Dicte. Vi hade bokat in två träningar på Gålö. Svenska Jägarförbundets gård söder om Stockholm. Hemma på Lövsta passade vi på att träna lite Visionsduva och ha allmänt trevligt. Det blev även en tur förbi hos Maria och Conny i Ösmo, som från och med 2020 är ägare av Kennel Vassfjärden.
2018-10-30

‎Besök av Bosse och Cello

Vi hade besök av Vassfjärdens Cello och Bosse. Cello skulle starta jaktprov på Ervalla och vi fick frågan om de fick bo över hos oss för att ha lite närmare att åka på morgonen inför fältprovet. Provdagen resulterade i ett 1:a pris med 166 poäng. Det är ett närbesläktat gäng på bilden. Molly och Cello har Enzo vom Donnerberg som far, och Koras mormorsmor är Enzos mor.
2018-10-20

Koras första ripor

I början av augusti 2018 ringde Kalle och berättade att Aska blivit huggormsbiten. Så deras jaktresa till Årefjällen skulle inte bli av. Det vart en del funderingar över om jag kunde hjälpa till på något sett. Jag visste hur duktig Kalle var att hantera hund och att Kora, då 1,5 år varit relativt stabil i sin fågelhantering. Nästkommande dag ringde jag upp Kalle och erbjöd honom att ta med Kora istället.
2018-08-29

Hundskolan Vision

2018 var den fösta gången som vi var med till Arjeplog. Träning för Mattias Vesterlund hos Hundskolan Vision. Ett arrangemang som varit en tradition i många år för Grosserägare. Både från Sverige och Norge. Vi hade två fantastiska dagar. Först en dag med lydnadsträning, sen en träningsdag på fjället.
2018-08-18.19

Utställning Västerås

Kora på sin andra utställning. Det är ett nödvändigt ont i mitt och hundarnas liv. Naturligtvis är det roligt när det går bra. På utställningen fick Kora sitt första cert. Elvira hjälpte till i finalringen.
2018-07-22

GM träff på Lövsta

Någon gång i inledningen av sommaren 2018 blev jag uppringd av Martin från Västsverige. Han undrade om jag visste något ställe, inte alltför långt från Stockholm, som man kunde arrangera en valpträff för valpköparna till en finsk kull som var född i slutet på 2017. Vi försökte hitta något i Eskilstunatrakten, men allt var redan uthyrt. Vilket resulterade i att jag erbjöd dem att vara hos oss på Lövsta. Frågan ställdes till jaktlaget om vi fick träna eftersöksgrenarna här på markerna, vilket vi fick okej för. Detta var det första året vi hade GM träff på Lövsta.

Vi hade två dagar där vi tränade vattenapportering och släpspår tillsammans. Några hade inte tid att vara med båda dagarna, men vi var mellan åtta och tio GM under de båda dagarna. Givande dagar med insikter i vad det ställs för krav för start på de Finska jaktproven.
2018-07-07.08

VJP i Tyskland

Den 22 april 2018 startades jag - Maria, Kora vom Donnerberg på VJP [Verbands-Jugendpüfung] i Kaiserslautern, Tyskland. VJP är det Tyska unghundsprovet för ett flertal av de kontinentala stående fågelhundarna. Det var en fantastisk upplevelse där Kora kom 2:a med 71 poäng. Det skulle senare visa sig att Kora fick ett vandringspris för bästa unghund inom rasen Grosser Münsterländer i delstaten Rheinland-Pfalz, Hessen u. Saarland för sin prestation.

2018-04-22

Hämtar Kora i Tyskland

Molly började bli till åren och vi letade valp. Jag hittade Kennel von Donnersberg i Tyskland som kunde tänka sig att sälja en valp till Sverige, plus ha den kvar den tid som krävdes för att kunna ta in valpen till Sverige. Vilket för mig är en förutsättning för att jag skulle vara intresserad av att köpa en valp från utlandet. Orsaken till mitt ställningstagande är att jag inte tycker det blir bra för en valp att flytta 2 gånger innan 15 veckors ålder. I slutet av maj 2017 var det så dags att hämta vårt lilla yrväder Kora.
2017-07-02

BPH Mollyvalpar

Den 25 oktober 2015 bjöds alla Mollyvalpar som fanns hos Svenska ägare till Sörmland för att delta på BPH i Vagnhärad. Alla valpköpare ställde mangrant upp, trotts långa resvägar. Darius, Aska, Maximus och Jinna fick positiva resultat, vilket var riktigt roligt. Vi bjöd in några fler GM för att fylla en BPH dag. Karin med Frippe, Anna med Feja. Samtliga resultaten finns i SKK HUNDDATA
2015-10-25
© Krille & Krille | Maria Forss | Engaviddens kennel