Engaviddens

Våra hundar

Kora - Kora vom Donnersberg - Info

Då vi inte fick några fler valpar på Molly beslutade jag mig för att importera ytterligare en hund från Tyskland 2017. Kora är född 15 februari 2017 och har först och främst tränats för fågeljakt.

Elli - Engaviddens Quinn - Info

Elli är en avkomma från kullen 2014 efter Molly och Dito. Elli såldes till Norge, och kom tillbaka till oss våren 2019. Vi har sedan dess tränat för att få henne meriterad. Elli har visat sig ha god fallenhet för fågelarbetet. Elli har haft en otrolig utveckling under de 1,5 år hon varit i Sverige. Från att inte varit tränad till fågeljakt, har hon 2020 gått 5 fältprov med resultatet 5 stycken 2:a pris. Hon gjorde även en start på eftersöksgrenarna med högsta resultat 10x2 poäng.

Molly - Cia vom Altbach - Info

Molly är importerad från Tyskland och kom till Sverige 2011 när hon var 11 månader. Hon fick 6 stycken valpar 2014. Molly har i huvudsak använts i praktisk jakt på klöv och hårvilt, en jaktform där hon fungerat mycket bra. Molly har även skött sig bra som fågelhund, men har inte fått speciellt många tillfällen att utöva den typen av jakt.

Enga - Engaviddens Enga
Mars 2003 - Februari 2013 Info

Enga, tränades som ståendefågelhund och användes sparsamt i praktisk jakt, detta då hon var något skottberörd. På grund av skottberördheten var hon aldrig aktuell att ta valpar efter. Enga blev 10 år gammal, hon var en väl fungerande familjehund och användes frekvent som draghund vintertid.

Ester - Ichbin Rheingold - Info

Ester importerades från England 1999. Hon användes i praktisk jakt på fågel. 2003 fick hon en kull på 13 valpar. Ester blev 10 år gammal.

Ia - Lucky Lady
December 1994 - September 1998 Info

Ia användes aldrig i praktisk jakt, hon var mycket lättlärd och följsam.

© Krille & Krille | Maria Forss | Engaviddens kennel